Постинг
19.09.2011 15:18 -
Какъв мед купуваме? Какво ядем - изосуит или мед?
Автор: lubopitnoo
Категория: Технологии
Прочетен: 3148 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 19.09.2011 16:18
Прочетен: 3148 Коментари: 1 Гласове:
4
Последна промяна: 19.09.2011 16:18
Здравейте, може би сте обръщали внимание, че в съдържанието на някои бурканчета купешки мед пише 70% изосуит и 30% мед. И ако се чудите какво е това изосуит, сега ще ви обясня.
Изосуит е търговско име на инвертна захар. Това е обикновена бяла захар, чиято молекула е променена чрез прибавяне на ензими. По този начин се получава така наречената инвертна захар, широко използвана от хранително вкусовата индустрия в глюкозо-фруктозния сироп, чиито органолептични качества напомнят на пчелния мед.
Глюкозо-фруктозния сироп е с многократно по-ниска цена от меда, но разбира се в него няма нито едно от полезните хранителни вещества, съдържащи се в пчелните продукти. Така че избягвайте продуктите, в които се съдържа изосуит и се опитайте да си купите от някъде домашно произведен мед.
Вълнообразно
Търсене
За този блог
Гласове: 6
Архив